La Pierrée,

Cuxac-Cabardes, Southern France

Home Tarieven Diashow


Canal du Midi, Carcassonne

Het departement Aude is één van Frankrijks best bewaard gebleven geheimen; met een uitermate afwisselend landschap krijgt het steeds meer belangstelling van reizigers die een minder toeristisch gebied in het zuiden van Frankrijk willen bezoeken, en dat toch interessant is en historische waarde heeft.

Veel mensen horen pas van deze omgeving na verhalen of foto's gezien te hebben van de oude stad Carcassonne. Deze sprookjesachtige citadel, neergestreken boven de rivier de Aude, staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO van 1997. Het is een must om deze stad te bezoeken als u in deze omgeving bent.

De vallei van de rivier de Aude is een omvangrijk wijnbouwgebied. Op de grens van de Montagne Noire in het noorden, de Pyreneeën in het zuiden en met de Mediterrane Zee in het oosten, biedt de vallei een warm en zonnig klimaat tijdens het vakantie seizoen. Bezoek de enorme grotten, de zoutmoerassen en maak een fietstocht door de wijngaarden. De wijnen van deze regio staan goed aangeschreven en zijn niet duur.

Het Canal du Midi, gebouwd in de 17e eeuw, was in die tijd een immens bouwkundig project. Het is mogelijk om een boottocht te maken vanuit de Mediterranee tot de Atlantische kust, of om een dagtocht te maken en over de eeuwenoude jaagpaden te wandelen of te fietsen.

De geschiedenis van de Katharen heeft zijn stempel nagelaten in dit gebied. Kastelen gebouwd op rotspunten vormen het bewijs van deze fascinerende geschiedenis en de eerste kruistochten.


Link naar Algemene informatie over de omgeving:

Aude

Carcassonne

Caves

Paper-making

Boat rental for cruising the Canal du Midi

If you are considering a trip to Spain!

Home